Douche WC Maatvoering

Wat is de vorm van uw toilet?

Om zeker te weten dat uw toiletpot en de DoucheWC die u wenst ook mooi op elkaar aansluiten, vindt u hieronder de relevante maten afgebeeld, zodat u zelf kunt meten welke WCDouche geschikt is voor uw toiletpot. De maten hoeven niet exact overeen te komen maar zijn een indicatie.

Als u liever telefonisch geadviseerd wilt worden, kunt u ons uiteraard altijd bellen op:
Telefoonnummer: +31 (0)70 221 00 66
Of stuur een e-mail naar info@bidetdouche.nl
Vragen of een foto van uw situatie sturen? Stuur een WhatsApp bericht!

De pasvorm van uw toilet.

In het onderstaande hebben wij twee verschillende afbeeldingen afgebeeld om u een indicatie te geven over de twee maten die het meest gangbaar zijn in Nederland.
Bij verschillende bidets bieden wij als optie een verlengde zitting.

Stap 1: Bepaal de lengte van uw toilet

Dit is een algemene instructie, lees altijd eerst compleet de handleiding door van uw douchewc voordat u begint.

Natuurlijk staan we altijd graag tot uw dienst voor vragen of assistentie bij het monteren van uw Douchetoilet of WC handdouche.

Sluit als eerste de (hoofd-)waterleiding af en spoel de toilet door.

Haal dan de drukknop van het inbouwreservoir weg en draai de aanvoerslang los. Sluit de T-connector (wartel T stuk) aan tussen de watertoevoer en het inbouwreservoir. Deze koppeling zit inbegrepen die u heeft aangeschaft.

Sluit een extra installatieslang aan op de T-connector en begeleidt de slang links langs het reservoir naar beneden.

Stap 2: Bepaal de lengte van LIJN C

Lijn A is de verticale lijn die loopt vanaf het middelpunt van waar de bouten geplaatst zullen worden tot de stortbak.

Wanneer u een hangend toilet heeft is dit de afstand tot de muur. De bidets uit ons assortiment hebben ongeveer 5 cm plaatsingsruimte nodig. Voor de meeste toiletpotten is dit geen enkel probleem en is de DoucheWC eenvoudig te plaatsen.

De oppervlakte van Lijn A dient vlak te zijn voor een gemakkelijke en eenvoudige installatie.

Is dit bij uw toiletpot niet het geval of is de afstand van Lijn A korter dan 5 cm? Stuur dan gerust een afbeelding van uw situatie naar: info@bidetdouche.nl of een WhatsApp bericht! Bellen kan uiteraard ook Tel: +31 (0)70 221 00 66 Een kleine verhoging van Lijn A is niet altijd een probleem. Er zijn mogelijkheden om de passing goed te krijgen.

Stap 3: Bepaal de breedte van LIJN B

Als laatste bepaalt u de breedte van Lijn B, dit is horizontale lijn die loopt tussen de plaats waar de bouten geplaatst zullen worden. Deze lijn zal in de meeste gevallen tussen de 14cm en 15cm liggen. Alle DoucheWC’s (Bidetbrillen die op een bestaand toilet worden geplaatst) die wij aanbieden hebben een maximale breedte van ruim 20cm. Het plaatsen van een bidet is hierdoor mogelijk op vrijwel ieder toilet in Nederland.