Douche WC of Papier? Wij wensen u een Fresh 2022!

Douche WC of Papier? Wij wensen u een Fresh 2022!

<<< Bidet Nieuws

Waarom zou je kiezen voor een DOUCHE WC?

In verreweg de meeste landen ter wereld spreek het voor zich: Je reinigt je met water. Ook in Nederland doen we dat, we douchen, we wassen onze auto met water, de afwas doen we niet met alleen de keukenrol. We wassen onze handen (stuk tegenwoordig) met water.  Behalve op een intiem plekje. Daarvoor gebruiken we een velletje papier. Het is wellicht één stap verder in de evolutie dan een blad van een boom rukken, maar niet veel meer dan dat.  

De mens is een gewoontedier en het is in onze cultuur zo ontstaan en zeker ook aangewakkerd door de papierindustrie om dit als een normale en hygiënisch afdoende wijze te gaan beschouwen. En ik, als medewerker van Bidetdouche, ben natuurlijk bevooroordeeld om reiniging met water aan te prijzen, dat geef ik onmiddellijk toe. Maar ook ik ben net als vrijwel iedere Nederlander opgegroeid met toiletpapier. En ook ik heb tot mijn 35ste niet het idee gehad dat dat wellicht niet zo fris is. Je bouwt letterlijk een soort tolerantie voor de consistente inadequate reiniging. Dat kunt u vrij letterlijk nemen, want je merkt het verschil in reinheid pas als je water gebruikt. Het voelt net als voor het eerst douchen als je de eerste helft van je leven je lichaam schoon hebt gehouden met het schoonvegen van je huid met een stuk papier.

En als je dan eenmaal zo’n reinigende waterstraal gewend bent..  Ja, dan is er ook geen weg meer terug. Kom je dan in een hotel, in het vliegtuig of langs de snelweg in de ongelukkige omstandigheid dat je een toilet treft met alleen een rolletje papier. Dan merk je het verschil. Dan voel je je niet meer schoon achteraf. Omdat je dat ook niet bent. Dan voel je namelijk direct wat het verschil is tussen ‘reinigen’ met papier en reinigen met water.

Dus gun u zelf die kleine aanpassing in uw toilet hygiëne. Ook u zult overtuigd zijn. Er zijn hele voordelige oplossingen zoals een toiletdouche naast uw toilet, of een parel van Douche WC met alle luxe opties en heel veel modellen ertussenin. Maar het fundamentele hygiënische verschil is het waterstraaltje. Dat gaat u waarderen en dan wordt ook u een ‘believer’ net als ik!

Koop bij ons of bij de concurrent. Natuurlijk liever bij ons, maar er is een iets hoger doel: Alle Nederlanders de hygiëne en het comfort van reinigen met water te laten ervaren. U doet u zelf er een enorm plezier mee, maar ook het milieu, want de productie van toiletpapier heeft een enorme carbon footprint.

 

Ik wens u een Fresh 2022 namens alle medewerkers van Bidetdouche!