Grohe Rapid SL wc element voor DoucheWC

€ 189,00
Op voorraad
SKU
39112001

GROHE Rapid SL Installatiesysteem – snelle montagetijd en fluisterstille WC

Dit GROHE Rapid SL installatiesysteem biedt tijdens- maar ook na de inbouw veel voordeel. Dankzij GROHE QuickFix® monteer je de WC snel en flexibel aan een vaste muur of in een systeemwand. Het systeem is TÜV-gekeurd en is met zijn belastbaar vermogen van 400 kg uiterst solide. De wandbevestiginsset 3855800M moet -als dat nodig is- apart worden bijbesteld. Eenmaal gemonteerd is het onderhoud dankzij het zwevende toilet en de onzichtbaar weggewerkte spoelreservoir snel en eenvoudig.

Dankzij GROHE Whisper® is de WC fluisterstil en zorgt de GROHE EcoJoy® duospoeling voor een besparing op je water tot wel 50%. Dit Rapid SL inbouwreservoir is geschikt om te combineren met Auto Flush, automatisch spoeling of bediend via App, samen met de Sensia Arena!

 

Omschrijving

spoelreservoir GD 2 met aansluitingen voor Grohe Sense® douchewc (Sensia® IGS/Sensia® Arena)
opbouwhoogte 1,13 m
voor een montage aan de wand of in een lichte dwarsbalk
stalen frame
gepoederlakt
zelfdragend
voor wanden van gipsplaat
compleet voorgemonteerd
vaste objectaansluiting
snelle instelling
afsluitbaar
bevestigingsmateriaal
TÜV-gecertificeerd
2 beugels voor WC
bevestiging van keramisch sanitair
schroefafstand 180/230 mm
PP afvoerbocht Ø 90 mm
in de diepte instelbaar
reductie Ø 90/110 mm
aan- en afvoergarnituur
spoelreservoir GD2, 6 - 9 l
in de fabriek ingesteld op 6 l - 3 l
pneumatisch afvoerventiel biedt 3 gebruiksmodi: dual flush spoeling of start/stop of ononderbroken (alleen start)
watertoevoer van achteren
armatuurgroep I – geringe geluidsproductie
geïsoleerd tegen condenswater
wateraansluiting DN 15 met geïntegreerde hoekstopkraan en schroefverbinding, zonder dat gereedschap nodig is
voor de installatie is geen gereedschap nodig, controlespil inclusief bescherming tijdens de opbouwfase
voor verticaal of horizontaal gebruik
2 wandhoekstukken met bevestigingsmateriaal
universele wateraansluitingen voor douchewc's Sensia Arena en Sensia IGS
stekkerdoos voor aansluiting op het elektriciteitsnet
positionering van de elektrische aansluiting

 

Beschrijving

 • In hoogte verstelbaar
 • Spoelwaterhoeveelheid: 6-9 liter
 • Inclusief bevestigingsmateriaal
 • Inclusief afvoerbocht

Start met een flexibele en probleemloze installatie. Dit Rapid SL installatiesysteem dat is geoptimaliseerd voor de Grohe Sensia Arena wc's* is ontworpen om maximaal comfort te bieden in de badkamer. Met de geavanceerde Grohe Sensia wc's, een perfecte combinatie van de functies van een toilet en een bidet, ontdek een nieuwe vorm van gemak en hygiëne. Dankzij het Grohe QuickFix systeem kan de douchewc eenvoudig aan of in een wand of systeemwand geïnstalleerd worden. Er is geen gereedschap nodig om de slang of revisieschaft te bevestigen. Getest en gecertificeerd voor een belastbaarheid van 400 kg. Het gepoedercoate stalen frame is stabiel en kan veilig thuis opgehangen worden.

Dankzij de hangende wc met inbouwreservoir is het reinigen van de badkamer eenvoudiger dan ooit. De wc is uitgerust met stille hulpstukken en losgekoppelde leidingen. De Grohe Whisper geluiddemping voorkomt dat het geluid van het doorspoelen wordt overgedragen in aangrenzende kamers. Het Grohe EcoJoy dual-flush systeem vermindert het waterverbruik tot wel 50% bij het doorspoelen.

De Grohe Sensia douchewc's zullen de dagelijkse badkamerroutines drastisch veranderen. In combinatie met dit installatiesysteem en de Grohe bedieningsplaat naar keuze, zal het uitstekend passen bij ieder badkamerinterieur. Houd er rekening mee dat er voor kleine bedieningsplaten de Grohe revisieschacht (40911000) aangeschaft moet worden.

Als er een samenhangend geheel gecreëerd dient te worden, bekijk dan ook het uitgebreide aanbod van complete badkamerseries, inclusief kranen, douches, accessoires en keramiek!

* Dit installatiesysteem is ook compatibel met douchewc's van andere fabrikanten.

Belangrijkste kenmerken

 • Met GROHE EcoJoy® bespaart u tot wel 50% op je waterverbruik en in je portemonnee
 • SpareFlush: nooit meer een spoelprobleem dankzij 3L extra spoelwater
 • Snelle montage zonder gereedschap voor wateraansluiting, flexibele slang en revisieschacht.
 • Kortere installatieduur dankzij GROHE QuickFix®
 • Dankzij Safety is het Rapid SL installatiesysteem zonder risico tot 400 kg belastbaar
 • Universeel toepasbaar - geschikt voor elke WC bedieningsplaat
 • Met EasyConnect bevestig je de pneumatische slang eenvoudig tussen de bedieningsplaat en het afvoerventiel
 • Met VarioPort heeft u de wateraansluiting snel en eenvoudig voor elkaar
 • Snelle en eenvoudige montage dankzij slechts één afvoerventiel voor alle spoelfuncties

Rapid SL installatiesysteem - gegarandeerd in een korte tijd gemonteerd
Grohe QuickFix® is speciaal ontwikkeld voor een eenvoudige en flexibele montage. Het systeem biedt de garantie dat het installeren van de Rapid SL serie aanzienlijk makkelijker en sneller gaat dan bij elk ander systeem. In een onafhankelijk test in Duitsland (praktijktest van REFA-Bundesverbandes) kwam deze serie als nummer 1 uit de test. Ongeacht of het nu ging om de installatie van een WC, wastafel, urinoir of bidet. Dit universele programma helpt om zelfs in de meest extravagante badkamers met minimale inspanning het mooiste resultaat te behalen.

De installatie, bestaande uit volledig vooraf geassambleerde onderdelen, is geschikt voor montage in verschillende hoogtes van een of meerdere elementen op een stevige muur of voor inbouw in de muur.

Rapid SL staat voor pure functionaliteit. Zowel tijdens al na de installatie. Het totale concept is tot in het detail doordacht om het iedereen makkelijker te maken.

Geluiddemping voor de aangrenzende ruimte
Geluid van installatiesystemen kan overdragen in het huis, bijvoorbeeld in aangrenzende slaapkamers. Niet bij Grohe installatiesystemen, die zijn voorzien van Grohe Whisper® technologie. Dankzij technische optimalisatie zijn het de meest geluidsarme producten (in hun categorie) in de industrie. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met geluidsoverlast bij het plannen van de badkamer. De wc kan overal geplaatst worden.

Grohe EcoJoy® – minder waterverbruik voor een beter milieu
Dankzij Grohe EcoJoy® wordt bij het doorspoelen tot wel 50% op het waterverbruik bespaard. Met de 2-knoppen technologie kan gekozen worden voor een kleine spoeling van 3 liter of een grote spoeling van 6 liter. Het is overigens ook nog mogelijk om de grote spoeling voortijdig te laten stoppen door de kleine spoelknop in te drukken.

Meer informatie
Materiaal Metaal / Kunststof
Met anti-condensisolatie Ja
Kleur Alpine White
Maat draadaansluiting leidingwater 3/8"
Plaats wateraansluiting links Ja
Plaats wateraansluiting rechts Ja
Plaats Wateraansluiting achter Ja
Plaats wateraansluiting boven Ja
Minimale spoelwaterhoeveelheid 3Liter
Maximale spoelwaterhoeveelheid 6Liter
Water Efficiency Label Ja
Spoeling Afhankelijk van keuze drukplaat
Spoelwaterhoeveelheid instelbaar Ja
Bediening Handmatig
Geschikt voor handmatige bediening Ja
Geschikt voor pneumatische bediening Ja
Geschikt voor electronische bediening Ja
Geschikt voor duobloc Ja
Met stopkraan Ja
Met spoelbocht Ja
KIWA Keur Ja
Hoogte 1130mm
Breedte 500mm
Diepte 135 - 165mm
Een vraag stellen ?

2 Installatie Toiletdouches

Installatie Toiletdouches (Toilet Handdouche Naast toilet)

Het korte antwoord is: Ja. Dat kan altijd. Hoe de wateraansluiting wordt gemaakt hangt af van uw wensen of van het tyoe toilet dat u heeft: Staand (met de stortbak aan de wand), DuoBlok (met het reservoir op de het toilet) of Wandhangend (met een inbouwreservoir achter de wand). Klik op uw type toilet in deze vragenlijst voor de beschrijving van de installatie die past bij uw type toilet.

Dat kan. De water aansluiting kan gemaakt worden 2 manieren: Met een t-stuk onder het fonteintje. Of de veel mooiere oplossing: Met een T-stuk op de watertoevoer naar het waterreservoir achter de wand. Wij kunnen dit voor u verzorgen zonder een tegel te hoeven breken. Als u een beetje handig bent kunt u het zelf ook. Wij bieden hiervoor een speciale aansluitset, die vindt u hier

4 Vragen over bestellen en betalen

Informatie over bestellen en betalen.

In Nederland & België worden alle bestellingen vanaf EUR 100 gratis bezorgd. Andere Europese landen vanaf EUR 13 tot EUR 27, afhankelijk van de bestemming en het gewicht. Wij leveren in de meeste gevallen met PostNL met Track & Trace. Voor pakketten boven 25 kilogram maken we gebruik van DTP, DHL en eigen bezorgdienst.

Uiteraard hebben we zeer goede maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat uw betaling volledig veilig is. Onze gehele website is beveiligd met een SSL-certificaat (U kunt dit zien aan de voorloop tekens: HTTPS en/of een icoontje van een slot aan (links)boven of onderkant van de webpagina). Er zijn verschillende betaalmethodes die allen via de hierboven beschreven veilige omgeving plaatsvinden. De gegevens die u invult kunnen daarom nooit door derden worden onderschept.

Retourneren kan tot 2 weken na de aankoop. Omdat een douchewc en toiletdouche producten zijn die voor (intieme) hygiëne worden gebruikt is, kan de koop niet zonder meer geannuleerd worden. Het moet vast staan dat het product ongebruikt is. Laat u daarom goed informeren over de specificaties van de betreffende DoucheWC of toiletdouche. Een product in een onbeschadigde verpakking en ongebruikt kan uiteraard worden geretourneerd of geruild voor een ander model.

Alles wordt geleverd uit voorraad dus onze normale omstandigheden 1 werkdag. In uitzonderlijke gevallen kan een model uitverkocht zijn, dit is op weekbasis. We nemen dan persoonlijk contact met u op, om het tijdstip van levering af te stemmen.