Algemene vragen over een DoucheWC / Bidetbril / Toiletdouche

Algemene vragen over een DoucheWC / Bidetbril / Toiletdouche

Algemene vragen over een DoucheWC / Bidetbril / Toiletdouche

Voor algemene vragen over een DoucheWC, Bidetbril en Toiletdouche

Een DoucheWC is een wc waarmee u met water wordt gereinigd.
Terwijl u op het toilet zit, drukt u op de knop en uw onderlichaam wordt gereinigd door een lichaamswarme waterstraal met een door u in te stellen intensiteit. Dat zorgt ervoor dat u zich fris en schoon voelt. Sommige modellen verwijderen ook onaangename geurtjes. Afhankelijk van het gekozen model droogt het douchetoilet u aansluitend zacht met warme lucht.

In grote lijnen zijn er 4 soorten:

 

  • Mechanische Bidets (zonder stroom)
  • Toiletten waarbij er een sproeikop in de keramiek is geintegreerd (zonder electra). Dit is het  de zgn. 'Turkse Toilet'
  • Electronische Bidets die je op het bestaande toilet plaatst. Deze worden ook wel bidetbril of bidetdouche genoemd
  • Complete DoucheWC's waarbij bril en keramiek (toiletpot) een geïntegreerd geheel vormen
De reiniging gebeurt met een zachte waterstraal en is daardoor milder voor de huid dan de traditionele reiniging met toiletpapier. U voelt zich erna gewoon goed, fris en bent echt schoon. Een douchewc biedt uitzonderlijk comfort en zorgt voor perfecte toilethygiëne.
Eigenlijk is een DoucheWC niet anders dan een traditioneel toilet. U doet uw boodschap gewoon zoals u dat altijd doet. Het verschil zit hem in wat u daarna doet. Terwijl u bij een traditionele wc uw onderlichaam met toiletpapier schoonveegt, reinigt een DoucheWC u zacht met (warm) water. De reiniging met water is beter en milder voor de huid en verbetert uw algemene welzijn.
Al onze DoucheWC beschikken over een CE keurmerk en zijn 100% veilig in het gebruik. Alle electronisch componenten zijn lucht- en waterdicht afgeschermd door een silliconlaag. Er zit daarnaast een dubbele beveiliging in om kortsluiting te detecteren. Alle electronische bidets zijn spatwatervrij en kunnen veilig in een natte ruimte worden geïnstalleerd.
Dit hangt van het model af en kan de gebruiker zelf kiezen. Voor de droging kan de gebruiker (afhankelijk van het model) de föhnfunctie gebruiken en zich zacht met warme lucht laten drogen, of zichzelf met wat toiletpapier droog deppen. U bent niet kletsnat. De waterstraal is compact en gericht tussen de bilnaad. Eenmaal deppen met een toiletpapiertje volstaat daarom al. U hoeft zich immers niet meer te reinigen.
Ja. U bedient het systeem heel eenvoudig en snel met een druk op de knop. Meerdere modellen hebben een afstandsbediening.