De definitie van een Bidet

De definitie van een Bidet

Bidet of Douche WC: Fundamenteel verschillend!

<<< Bidet Nieuws

 

Wat is nu eigenlijk een Bidet en wat is een DoucheWC?

De recente ontwikkelingen en innovaties op het gebied van toiletten die je met water reinigen zijn zo snel gegaan dat er geen nog geen eenduidige benaming is ontstaan in onze taal voor een modern Douchetoilet.

Er wordt een wirwar van termen gebruikt om een DoucheWC, Toiletdouche, Bidet, Spalet, Japans Toilet (Zegt u het maar..) aan te duiden.

Iedereen kent het bidet en daarom wordt een Douche WC ook vaak zo aangeduid. Maar er is een wereld van verschil. Een bidet is te definiëren als een aparte keramieke pot die is bedoeld voor het wassen van de vagina. Dus niet voor reiniging van de anus, al wordt die daar ook veelvuldig voor gebruikt. Daarnaast is het dus echt een aparte pot, naast het eigenlijke toilet, waarin niet geürineerd of gedefileerd kan worden. Een DoucheWC is een echt toilet, met daarin geïntegreerd de reinigingsfunctie. En de functies, die zijn volledig geautomatiseerd. Niet met de handen 'helpen' maar de DoucheWC het werk laten doen. Zowel reiniging als droging. Omdat de Douche WC ale eerste in Japan is doorgebroken, wordt ook vaak de term 'Japanse WC' gebruikt. Hoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het concept Douche WC als eerste in Zwiterland is ontwikkeld en gepatenteerd. Dit is ook het land in Europa waar de Douche WC dichtheid het grootst is: Zo'n 25% van de huishoudens beschikt daar over een Douchetoilet. Ter vergelijking in Nederland inmiddels net 1% (1 op de 100 huishoudens). Het traditionele bidet heeft het nooit gered in Nederland. Het bleek toch te veel gedoe, nam te veel ruimte en is, anders dan in Italie of Spanje, altijd een randverschijnsel gebleven.

De DoucheWC daarentegen verovert Nederland in een razend tempo. Kennelijk wensen we toch iets meer comfort en luxe dan een traditioneel bidet kon bieden. En de tijdsgeest is veranderd. Persoonlijke hygiene is veel belangrijker geworden en door de verregaande internationalisering hebben steeds meer mensen het comfort van een DoucheWC in het buitenland ontdekt. Andersom nemen in Nederland werkend Expats geen genoegen met alleen een velletje papier. Dat wordt als een onvolledige en onhygiënische reiniging beschouwd. En met dat laatste kunnen we het niet oneens zijn, dat zult u begrijpen. En u begrijpt het nog veel beter als u zelf zo'n heerlijke Douche WC (Dus geen bidet) tot uw beschikking heeft. Want zoals al onze klanten, zonder uitzondering aangeven: Die Douche WC heb ik al tijd gemist, zonder het te beseffen.  Dat is ook wat ik zo graag zou willen meegeven in dit blogtekstje. Een DoucheWC waardeer je pas als je hem hebt. Wij weten het, onze klanten weten het, maar u, wellicht nog steeds hopeloos aan het hannesen met een papiertje, moet het mogelijk nog ontdekken. Een DoucheWC is geen Bidet. Het comfort en gemak is niet te vergelijken. Niet met een traditionele bidet en al helemaal niet met toiletpapier. Gunt u zich deze comfortabele en frisse manier van reinigen. We staan uiteraard altijd graag tot uw dienst, voor vragen of een installatie afspraak.