Een traditioneel bidet is niet vergelijken met een moderne Douche-WC

Een traditioneel (Frans) bidet is eigenlijk niets meer dan een badje voor de billen, dat je kunt laten vol lopen. De waterstraal, als die er al is, is bedoeld voor het reinigen van de vagina. De oorspronkelijke houding op een bidet is dan ook met je gezicht naar de muur. Natuurlijk worden bidets ook volop gebruikt om te reinigen na de grote boodschap, maar strikt genomen is dit oneigenlijk gebruik van het bidet. Wellicht verklaart dit mede waarom het traditionele bidet in Nederland nooit echt is doorgebroken. Ook al is het veel frisser en hygiënischer, het is toch nog een behoorlijke klus om je met een bidet te reinigen. Eerst 'verhuizen' van toilet naar bidet, vervolgens wachten tot water op temperatuur is, badje vol laten lopen, met de handen reinigen (vaak een bruggetje te ver) en je vervolgens nog moeten drogen. 

Een moderne DoucheWC biedt al die handelingen met de druk op een knop. Zonder dat je van het toilet hoeft op te staan. En belangrijk: Zonder je handen te hoeven gebruiken. Een krachtige waterstraal reinigt je grondig. Dus al is het uiteindelijke doel van een bidet en een Douche WC hetzelfde, het gemak van een elektronisch Douchetoilet is niet te vergelijken met een oorspronkelijk bidet. Samen met het feit dat een DoucheWC geen extra ruimte claimt in je badkamer, verklaart dat, zo denken wij bij Bidetdouche, de Renaissance van de moderne DoucheWC. 

Op het filmpje hieronder ziet u het gebruik van een traditioneel bidet geïllustreerd. Inderdaad een hele klus vergeleken met een druk op een knop. Je kunt het vergelijken met de afwas met de hand doen versus het gebruik van een afwasmachine. Moet u zich voorstellen dat u die afwas met alleen een papiertje zou moeten doen..